0639340700

Buurtteams Jeugd & Gezin

Gezinnen helpen met een WCAG2.1 proof website

Doel

Een website ontwikkelen die iedereen kan gebruiken.

Buurtteams Jeugd en Gezin is er voor gezinnen die er even niet uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er zorgen zijn over geldzaken, werk, opvoeding of kinderopvang. Met buurtteams verspreid over de wijken zit er altijd een buurtteam om hoek.

Omdat Buurtteams een zorginstelling is, moet de website WCAG2.1 proof zijn (strenge toegankelijkheidseisen). En aangezien we toch al lekker bezig waren herschreven we de hele website naar taalniveau B1 zodat die nog toegankelijker werd.

Ohja, en aangezien we de website doorlopend willen verbeteren configureerden we Google Analytics 4 en Clarity zodat we inzicht krijgen in waar de bezoekers vastlopen en dat fixen.

Webdesign & ontwikkeling

Fris, rustig en WCAG2.1 proof

De WCAG 2.1 richtlijnen zijn in het leven geroepen om het digitale leven van mensen met een functiebeperking eenvoudiger te maken. Voorbeelden van functiebeperkingen zijn: (kleuren)blind, slechtziend of doofheid, maar ook motorische beperkingen kunnen mensen in de weg zitten bij het gebruiken van een website. 

Voor deze doelgroep (en in principe voor iedereen) is het belangrijk dat lettertypes goed te lezen zijn en het contrast tussen kleuren duidelijk is. We namen deze eisen meteen mee in de start van het ontwerpproces waardoor we achteraf geen concessies hoefden te doen aan het webdesign.

“Het is en blijft een feestje om naar te kijken en aanpassen gaat ook super easy. Dus heel fijn.“

Communicatieadviseur, Paulien Koenraadt

Heeft jouw organisatie ook een toegankelijke website nodig?

Smaakt naar meer? Proef deze eens.