0639340700

De juiste marketingstrategie

strategie marketing

Wat is een marketingstrategie?

Het kiezen van de juiste strategie tijdens het uitvoeren van (online) marketing is een belangrijke factor in hoe succesvol je marketing uiteindelijk gaat zijn. Met een duidelijke marketingstrategie onderscheidt je je namelijk van concurrentie. Op basis van marktonderzoek, data analyse, brainstormsessies en eerdere ervaringen wordt bepaald waar de kansen en uitdagingen liggen. Het is vooral belangrijk om vast te stellen wat je organisatie weerhoudt van het bereiken van de doelen. En hoe dat opgelost kan worden. 

Bij een marketingstrategie wordt er vaak gebruikt gemaakt van de welbekende 4P’s van de Amerikaanse marketeer McCarthy

De 4P’s staan voor Prijs, Promotie, Product en Plaats. Door deze variabelen in je hoofd te houden en goed met elkaar te combineren kun je volgens McCarthy een top marketingplan opstellen en je resultaten gaandeweg blijven optimaliseren. Maar naast deze 4 P’s is er volgens ons nog veel meer. Wie wil je bereiken? Waar zijn zij te vinden? Welke toon moet aanslaan? En welke vooral niet? Allemaal onderdeel van onze marketingstrategie. 

We denken over ’t hele plaatje mee. Geven advies over je organisatie (welke doelen zijn realistisch, is het verdienmodel optimaal), technologie & tooling (wat kan er beter op je website, is een chatbot en AI inzetten verstandig) voordat we aan marketing consultancy beginnen.

Hoe bepalen wij de juiste marketingstrategie voor jou?

Dus, first things first, we gaan in gesprek met onze opdrachtgever om erachter te komen wat ze willen bereiken en hoe ze dat voor ogen hebben. Hierin leveren wij zelf ook graag input. 

Dan wordt er daarna gekeken naar de data (als die er al is): de interesses van je doelgroep, demografische gegevens. En ook de data van de concurrenten. Zo wordt er een uitstraling gekozen die jouw organisatie onderscheid van de rest.

Als duidelijk is welke kant we op gaan, dan is het tijd voor het uiterlijk van je organisatie. Is dit er al? Of heb je daar hulp nodig bij design? Voor ons geen probleem.

Waarom is een marketingstrategie zo belangrijk?

Het kiezen van de juiste strategie tijdens het uitvoeren van (online) marketing is een belangrijke factor. Regelmatig horen we van ondernemers dat zij de strategie-fase als een los onderdeel van het merk zien. Wij denken dat als je je marketing écht naar een hoger niveau wilt tillen je juist de marketingstrategie als een hele belangrijke halte moet zien binnen het gehele plaatje van je organisatie. Wij kijken om de paar maanden ook terug: varen we nog op de juiste koers? Behalen we de doelen die we voor ogen hebben?

Je vergeet ook niet om ’s ochtends je schoenen aan te trekken voordat je de deur uit gaat. Dus je gaat vanaf nu ook niet meer vergeten om een duidelijke strategie te hebben voordat je je marketing aanpakt :).

Ben jij klaar met 'ik doe maar wat'?

Aan het genieten? Ga verder op ontdekkingstocht.