0639340700

De juiste marketingstrategie.

strategie marketing

Wat is een marketingstrategie?

Het kiezen van de juiste strategie tijdens het uitvoeren van (online) marketing is een belangrijke factor voor het uiteindelijke succes van je marketing. Met een duidelijke marketingstrategie onderscheid je je namelijk van je concurrenten. Op basis van marktonderzoek, data-analyse, brainstormsessies en eerdere ervaringen bepalen we waar de kansen en uitdagingen liggen. Het is vooral belangrijk om vast te stellen wat je organisatie weerhoudt van het bereiken van de doelen. En hoe dat opgelost kan worden. 

Bij een marketingstrategie wordt er vaak gebruikt gemaakt van de welbekende 4P’s van de Amerikaanse marketeer McCarthy

De 4P’s staan voor Prijs, Promotie, Product en Plaats. Door deze variabelen goed te combineren kun je volgens McCarthy een top marketingplan opstellen en je resultaten gaandeweg blijven optimaliseren. Maar naast deze 4P’s is er volgens ons nog veel meer. Wie wil je bereiken? Waar zijn zij te vinden? Welke toon moet aanslaan? En welke vooral niet? Dit is allemaal onderdeel van onze marketingstrategie. 

Wij denken mee over ’t hele plaatje. Geven advies over je organisatie (welke doelen zijn realistisch, is het verdienmodel optimaal), technologie & tooling (wat kan er beter op je website, is een chatbot en AI inzetten verstandig) voordat we aan marketing consultancy beginnen.

Hoe bepalen wij de juiste marketingstrategie voor jou?

Dus, first things first, we gaan in gesprek met onze opdrachtgever om te achterhalen wat zij willen bereiken en hoe zij dat voor ogen hebben. Hierbij leveren wij ook graag onze input. 

Vervolgens wordt er gekeken naar de data (als die er is): de interesses van je doelgroep en demografische gegevens. Ook kijken we naar de data van de concurrenten. Zo kiezen we een uitstraling die jouw organisatie onderscheidt van de rest.

Als duidelijk is welke kant we op gaan, is het tijd om het uiterlijk van je organisatie te bespreken. Is dit er al? Of heb je hulp nodig bij design? Voor ons geen probleem.

Waarom is een marketingstrategie zo belangrijk?

Het kiezen van de juiste strategie tijdens het uitvoeren van (online) marketing is een belangrijke factor. Regelmatig horen we van ondernemers dat zij de strategie-fase als een los onderdeel van het merk zien. Wij denken dat, als je je marketing écht naar een hoger niveau wil tillen, je juist de marketingstrategie als een hele belangrijke halte moet zien binnen het gehele plaatje van je organisatie. Wij kijken om de paar maanden ook terug: varen we nog op de juiste koers? Behalen we de doelen die we voor ogen hebben?

Je vergeet toch ook niet om ’s ochtends je schoenen aan te trekken voordat je de deur uitgaat? Dus je gaat vanaf nu ook niet meer vergeten om een duidelijke strategie te hebben voordat je je marketing aanpakt :).

Ben jij klaar met 'ik doe maar wat'?

Aan het genieten? Ga verder op ontdekkingstocht.