0639340700

Veranderstroom

Hoe we voor dit bedrijf full service marketing draaien

Full service marketing
Van creatie tot prestatie.

Wat doet een Full Service Marketingbureau precies?

Bij Aanpoters hebben we alle specialisaties in huis voor de complete marketing van jouw bedrijf. Zo creëren we het merkverhaal, de huisstijl (branding) en zorgen we dat je potentiële klanten deze te zien krijgen. Overal waar zij gaan. 

Ben jij geïnteresseerd in een full service marketing? Bekijk hier hoe we dat voor Veranderstroom deden!

Klantcase: Veranderstroom

”He jongens, wij willen een bedrijf beginnen in zonnepanelen. We hebben een naam en dat is het wel zo’n beetje. Kunnen jullie ons helpen?”.  

Met deze vraag kwamen Danny en Rinus van Veranderstroom bij ons terecht. Zonder enige twijfel grepen wij de kans want het liefst nemen we alle, maar dan echt alle facetten van de marketing en communicatie voor een bedrijf uit handen.

Klantcase: Veranderstroom

”He jongens, wij willen een bedrijf beginnen in zonnepanelen. We hebben een naam en dat is het wel zo’n beetje. Kunnen jullie ons helpen?”.  

In deze klantcase lees je hoe wij als full service marketingbureau alle marketing en communicatie voor Veranderstroom uit handen namen.

Doelen

Strategie & Branding

Ontwikkeling kernwaarden, huisstijl en logo

We keken eerst naar de concurrentie. Die bleek oudbollig en ontransparant. Zij lieten de prijs voor zonnepanelen nergens zien maar stuurden ons in plaats daarvan een ellenlange offerte 2 dagen na een aanvraag. Dat moet beter kunnen. 

Met Veranderstroom breken we de markt open van zonnepanelen door een transparante bedrijfsvoering, automatisch bestelproces en scherpe prijs. Transparant, eenvoudig en betaalbaar. Met die kernwaarden in gedachten ontwikkelden we een huisstijl die in alle communicatie uitingen terugkomt. Van website tot aan reclameborden. Het kleurgebruik wekt positieve emoties op en zorgt voor herkenbaarheid. De combinatie van groen, oranje en geel laat zien dat Veranderstroom lef heeft en een frisse organisatie is. 

Ontwikkeling kernwaarden, huisstijl en logo

We keken eerst naar de concurrentie. Die bleken op de website niet transparant te zijn over de prijs en stuurde pas 2 dagen na de aanvraag een offerte. Dat moet beter kunnen dachten wij!

Transparant, eenvoudig en betaalbaar. Met die kernwaarden in gedachten ontwikkelden we een huisstijl die in alle communicatie uitingen terugkomt. 

huisstijl laten maken

Geautomatiseerd offertesysteem

Omdat Veranderstroom gelooft dat de aanschaf van zonnepanelen niet moeilijk hoeft te zijn, ontwikkelden wij een website waarbij de klant volledig automatisch zelf de aanschaf regelt. Geen gekke fratsen, maar duidelijk, eenvoudig en makkelijk te navigeren. Wil jij ook een website die aan alle eisen voldoet? Kijk hier hoe we dat regelen.

Geautomatiseerd offertesysteem

Omdat Veranderstroom gelooft dat de aanschaf van zonnepanelen niet moeilijk hoeft te zijn, ontwikkelden wij een website waarbij de klant volledig automatisch zelf de aanschaf regelt. Wil jij ook een website laten bouwen die aan alle eisen voldoet? Kijk hier hoe we dat regelen.

Contentcreatie & Advertenties

Van foto tot video

Via vele on- en offline kanalen zorgen we ervoor dat potentiële klanten Veranderstroom weten te vinden. Hiervoor creëerden we content in de vorm van video en beeld met zelf-ontwikkelde iconen en illustraties. Oja, de modellen regelden wij ook.

Van foto tot video

Wij zorgen ervoor dat de klant Veranderstroom zowel online, als offline kan vinden. Hiervoor creëerden we content in de vorm van video en beeld met zelf-ontwikkelende iconen en illustraties. 

Marketingcampagnes

Leuk dat we zo’n unieke bestelstraat en frisse huisstijl hebben, maar als niemand die kan vinden is het zonde van de investering. Daarom activeerden we marketingcampagnes. 

Natuurlijk verschijnt Veranderstroom bovenaan in Google op alle relevante zoektermen. Ook worden ze via social media en banners over het hele internet bekend. Dit leidt tot honderden aanvragen per maand. Wil jij ook je social media marketing uitbesteden

Marketingcampagnes

Met de huisstijl activeerden wij verschillende online campagnes. Inmiddels verschijnt Veranderstroom altijd bovenaan in Google en zijn zij op alle social media kanalen te zien met banners en advertenties. Dit leidt tot honderden aanvragen per maand. 

Wil jij je ook je social media marketing uitbesteden

buienradar marketing banners advertentie kopen
Advertenties over het hele internet zoals bij Buienradar, ook in de app.

“Daan en Ivo hebben echt een goed team. De creativiteit van Daan en het analytisch vermogen van Ivo maakt jullie een goud duo! Wij genieten ervan als we met jullie team sparren en met jullie kennis en enthousiasme tot de mooiste ideeën komen. Door jullie zijn we nu al met 7 medewerkers bezig, bizar! Echt super!“

Eigenaar, Rinus Buurman

Volledig gepersonaliseerde funnel

Gepersonaliseerde Google advertenties

We personaliseren de advertenties voor elke ontvanger. Zo ziet iedereen de naam van zijn/haar woonplaats in de Google advertenties. Ook tonen we andere teksten op basis van de stap in de funnel waar de bezoeker zich bevindt. Dit verhoogt de kans dat men op de advertentie klikt enorm.

Gepersonaliseerde Google advertenties

We personaliseren de advertenties voor iedere ontvanger en regio. 

Zo ziet iedereen de naam van zijn/haar woonplaats in de Google advertenties. Ook tonen we andere teksten op basis van de stap in de funnel waar de bezoeker zich bevindt. 

gepersonaliseerde advertenties

Gepersonaliseerde website

De landingspagina waar mensen op terechtkomen gaat volledig over zonnepanelen in de woonplaats. Ook het telefoonnummer dat men te zien krijgt is van de regio. Zo sluit het aanbod perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor de conversieratio zo hoog mogelijk is. 

Gepersonaliseerde banners

Mensen kopen niet na één websitebezoek zonnepanelen. Daarom worden zij na het bezoek herinnerd aan de interesse. Overal waar zij gaan zien zij banners van Veranderstroom.

Bijvoorbeeld als zij het nieuws lezen op nu.nl of het weera checken op buienradar.nl. Ook deze uitingen personaliseren we voor de ontvanger. Wil jij ook gepersonaliseerde campagnes? Klik dan hier!

full-service-marketingbureau-nijmegen
screenshot nu.nl met rechtsonderin onze gepersonaliseerde banneradvertentie.

Gepersonaliseerde offline marketing

Om het nóg persoonlijker te maken laten we ook old-skool mensen langs de deur gaan met persoonlijke flyers. En stimuleren we buren om elkaar te overtuigen via word-of-mouth. Waarvoor zowel de buren als de nieuwe klant beloond worden.

Full service marketingbureau

Naast bovenstaande doen we nog veel meer. Zo hebben we voor Veranderstroom ook een emailfunnel opgezet, een automatische chatbot ingesteld en SEO pagina’s geschreven. Dit bedoelen we bij Aanpoters als we zeggen dat we een full service marketingbureau zijn: onze marketingmedewerkers hebben alle specialisaties in huis om je marketing & communicatie van A tot Z uit handen te nemen. Zodat jij kan doen waar jij het beste in bent terwijl je weet dat je de beste prestaties krijgt. 

Resultaat

Door het volle vertrouwen bij ons neer te leggen hebben wij een ijzersterke marketingfunnel ontwikkeld waarmee we gecontroleerde groei realiseren. We meten precies hoeveel aanvragen er binnenkomen en tegen welke kosten. Zo waren dat er via Facebook in juli 137 tegen €2,17 advertentiebudget per aanvraag. En dan hebben we het nog niet eens over de aanvragen via Google :).

De campagnes moesten al even op pauze omdat er te veel aanvragen binnenkwamen voor het aantal medewerkers. Veranderstroom groeit daarom verder. Per 1 augustus werkt Veranderstroom met een team van 7 gedreven medewerkers aan de missie van het bedrijf: zonnepanelen betaalbaar voor iedereen.

Op zoek naar een Full Service Marketingbureau?

Eerst meer campagnes bekijken? Dat doe je hier: