Adult Alternative

Hoe we met Pride Photo Nijmegen 15.000 mensen naar deze tentoonstelling kregen.

Foto door Joëlle de Vries

In het kort

Pride Photo Nijmegen organiseerde de eerste fototentoonstelling met transgender modellen ooit, gericht op intimiteit en erotiek. In de Stevenskerk nota bene. Om taboes te doorbreken.

Wij mochten zorgen voor bezoekers. Ze wilden duizenden bezoekers uit heel Nederland. Met corona als extra obstakel. Uiteraard gingen we die uitdaging enthousiast aan.

Doelen

Diensten

De resultaten

1
Bezoekers naar de expositie
1 %
Geïnteresseerden van buiten Nijmegen​
1 x
Media organisaties bereikt

Zo kwam Adult Alternative in de pers

Advertentie voorbeelden en een strakke instafeed

facebook marketing
social media marketing
social media beheer
mooie instagram feed

Conclusie

Met strak geplande content op Facebook & Instagram vertelden we steeds een nieuw verhaal. Door die berichten vervolgens te delen met de relevante doelgroepen ging het viral. Onze berichten hadden regelmatig  meer dan 100 reacties en het aantal paginalikes is met 600 gestegen. Maar het belangrijkste: 

Ondanks de corona perikelen kwamen in 2 maanden tijd 15.291 mensen de foto-expositie bezoeken!

Via onze connecties met de pers lieten we een persbericht opstellen. O.a. de Trouw, de Gelderlander en SBS6 deelden het evenement. Hart van Nederland maakte er zelfs een item over op TV. De doelen zijn dus bereikt.

Gaat dan alles alleen maar goed? Nee hoor, een punt wat nog extra aandacht mocht verdienen was de crowdfunding. Die was minder succesvol dan we hoopte doordat we hier niet genoeg aandacht aan hadden besteed. Een mooi leerpunt voor de volgende keer. 

Wil jij ook betere marketing?
Laat het ons weten via de chat