Waarom wij soms potentiële klanten afwijzen.

Stel je wordt benadert door een bedrijf met een gigantische miljoenen omzet en waarvan de producten over de hele wereld te vinden zijn, met de vraag of je ze kunt helpen met full service marketing. Een uitgebreid project van branding tot campagnes op alle kanalen in veel landen. Het ziet eruit als een kans die je met beide handen zou aannemen. Een aantal van je medewerkers zouden een jaar lang geen andere klanten hoeven te bedienen. De enige downside: het is een van de grootste visleveranciers in de wereld. 

Tijdens ons telefoongesprek vroegen we naar de doelen van het bedrijf voor de toekomst. Die bleken uitsluitend gericht op meer marktaandeel en meer verkopen. Waar wij vooral hoopten op een strategische omslag naar duurzamere visvangst werd het woord duurzaamheid überhaupt niet genoemd. Zorgen dat mensen meer vis kopen en daarmee zo’n beetje de zee vernietigen is nou niet iets waar ons hart sneller van gaat kloppen. Het was voor ons na een telefoontje dus al meteen duidelijk: dit gaan we niet doen.

 

Niet-duurzaam

We zijn Aanpoters gestart om de wereld van marketing te verbeteren, maar nu willen wij ook met onze marketing skills ook de wereld verbeteren. Verhalen van mooie organisaties die het beste voor hebben met de wereld verdienen wat ons betreft meer bekendheid. 

Ondernemingen die niet binnen onze idealen passen wijzen wij dus vriendelijk de deur. De volgende bedrijven kregen ook een nee:

Benieuwd naar meer over onze duurzame marketing?