0639340700

Whatsapp advertenties:
tips & uitleg (2024)

Niets in het leven is gratis. Zo ook Whatsapp niet. Facebook (eigenaar van Whatsapp) durft nu advertenties te tonen die je direct doorsturen naar Whatsapp.  Wil je weten hoe deze advertenties werken? Bijvoorbeeld waar in Whatsapp je die advertenties ziet? En wat de plannen qua Whatsapp marketing zijn? Ivo legt het hieronder uit.

Ook Whatsapp advertenties inzetten?

Whatsapp chat advertenties op FB & Insta.

Nu kun je Whatsapp chat advertenties maken (voorbeeld in afbeelding hierboven). Deze advertenties worden vertoond op Instagram & Facebook. Via deze advertenties starten mensen met één druk op de knop een Whatsappgesprek met jouw bedrijf.

Waarom Whatsapp chat advertenties op Facebook & Instagram?

Een Whatsappje sturen is veel makkelijker dan een formulier invullen of email versturen. Heel goed nieuws voor bedrijven dus: eindelijk een toegankelijke manier om met klanten in contact te komen.

Begin 2019 testten we met Aanpoters als eerste marketingbureau TikTok advertenties. December 2019 waren we de eersten die met Whatsapp marketing startten. Nu delen we je graag de inzichten.

Je maakt de Whatsapp advertenties door bij het starten van een campagne als doel ‘Whatsapp’ te kiezen (afbeelding hieronder). Zie je die mogelijkheid niet in Facebook ads? Laat het ons weten (info@aanpoters.nl), dan regelen we dat direct voor je.

Hieronder volgen 3 tips voor jouw Whatsapp chat campagnes.

3 Tips voor Whatsapp advertenties

Tip 1 voor bedrijven: zet Whatsapp chat advertenties in om persoonlijk contact met je doelgroep te krijgen. Niet alleen om leads te genereren maar ook als service. Bijvoorbeeld door kopers te vragen of zij hulp nodig hebben bij het gebruik van je product.

Tip 2 voor bedrijven: Whatsapp chat advertenties zijn vooral effectief bij smartphonegebruikers. Computergebruikers worden doorgestuurd naar Whatsapp Web. Dat werkt minder soepel dan de mobiele app. Richt je dus vooral op mobiele gebruikers.

Tip voor ontvangers: als bedrijven eenmaal toestemming hebben om met jou te appen dan kunnen ze vervolgens ook promotionele berichten sturen. Als je dit wilt voorkomen kun je hen na het gesprek blokkeren.

Wellicht ooit: betaalde advertenties in Whatsapp

Voorlopig zul je dus nog geen ongewenste advertenties tussen de Whatsappgesprekken zien. Je kiest zelf wanneer je een appje naar een bedrijf stuurt zodra je een advertentie op Facebook of Instagram ziet. Rond juni zou Facebook starten met betaalde Status Updates. Je weet wel, die verhalen in Whatsapp. 

Advertenties tussen je Whatsapp Status Updates zijn nog steeds niet erg opdringerig. Maar Facebook rolt nieuwe innovaties altijd in kleine stapjes uit. Zodat de schok kleiner is. Bij Facebook Messenger zien we nu al advertenties tussen de gesprekken met vrienden. Grote kans dus dat ze dit ook bij Whatsapp gaan doorvoeren. Maar er is veel weerstand dus of het echt zo ver gaat komen weet niemand behalve de Zuckerberg.

En nu?

dagelijkse gebruikers van social media oa whatsapp in nederland 2023
Het aantal Facebook gebruikers daalt, Whatsapp gebruikers neemt toe.

Facebook daalt in populariteit terwijl Whatsapp stijgt. Het is een super laagdrempelige manier van contact leggen. Jij stuurt toch ook liever een appje dan een email?

We zien in onze resultaten dat de Whatsapp chat advertenties beter presteren dan traditionele advertenties. Dus vraag in je advertenties niet langer om een email te sturen of een formulier in te vullen. Laat mensen direct een Whatsappje sturen.

Als je slim bent zet je de nieuwe Whatsapp chat advertenties deze maand nog in. Dan heb je het voordeel van de first-mover. Mensen kennen het nog niet dus er is nog weinig weerstand. Wij helpen je er graag  bij. 0638695662 of start de chat:

Geïnteresseerd in onze diensten?
Stel je vraag via de chat