Website bouwen

Dit kost het om een website te bouwen

Is het niet op televisie via schreeuwige reclames (Strato, we horen je wel) dan is het wel als je aan het scrollen bent op je browser: je hebt een website nodig. En laten we wel zijn, ondanks dat we geen fan zijn van zulk type bedrijven hebben ze wel gelijk. Of je nu een horecaondenemer, een verhuurbedrijf of feestorganisatie bent: een website zul je echt nodig hebben om jouw klanten te bereiken. 

Aangezien het internet vol staat met uiteenlopende uitspraken over wat het kost om een website te laten maken gaan we je hieronder de kosten helemaal uitleggen. Geloof je al dat wij eerlijke prijzen hanteren? Bekijk dan direct de voorbeeldwebsites of neem contact op.

Domeinnaam en hosting

De eerste stap voor het bestaan van jouw website is de aankoop van een domeinnaam. Bijvoorbeeld: www.ikwileenwebsite.nl. Wanneer je die domeinnaam hebt gekocht moet je die onder brengen bij een hostingpakket. Stel je gebruikt Wix of iets dergelijks dan neem je de domeinnaam en hosting af via die partij. 

Voor de hosting gebruiken wij zelf altijd Transip omdat de klantenservice top is en we in al die jaren nooit gedoe hebben gehad, en dat is wat ons betreft veel waard.

Wat heb je nodig: domeinnaam + hosting 
Kosten: 3,99 (p.j.) + 6,05 (p.m.) via Transip of Vimexx

Coderen vs. CMS

Een website bouwen kan via 2 manieren: vanuit ‘’scratch coderen’’ of via een ‘’Content Management System’’ (CMS). Wanneer je vanuit scratch een website codeert schrijf je alle code en heb je dus een flinke lading aan technische kennis nodig. Niet alleen om je website live te krijgen maar vooral om hem functioneel te krijgen en de juiste look te geven.

Aangezien niet ieder bedrijf iemand in huis heeft die kan coderen kiezen de meeste bedrijven voor een CMS. Een CMS maakt het mogelijk om via een systeem zonder code, bijvoorbeeld Wordpress, tekst in te voeren en dat op je website weer te geven.

Wij werken zelf met een combinatie van beide. De websites bouwen we altijd met Wordpress (CMS) en vervolgens passen we afhankelijk van ontwerp en functie, elementen aan met eigen code. Voordeel voor jou is dat de website volgens jouw wensen gebouwd wordt en later gemakkelijk door jou aan te passen is.

Wat heb je nodig: CMS
Kosten: Wordpress is gratis en bespaart een hoop tijd. We bouwen er een website mee binnen een maand.
Ter vergelijking: iemand die volledig van scratch codeert kost 4195,- per maand en bouwt meerdere maanden.

Design & Strategie

Voordat er überhaupt aan pagina’s en functionaliteiten gewerkt gaat worden zal je webbouwer eerst een ontwerp moeten maken. Dat houdt in dat er een bepaalde stijl ontwikkeld wordt. Dat kan aan de hand van een thema of eigen concept. Ook moet de webbouwer nadenken over de structuur en flow van de website. De structuur is hoe pagina’s worden opgezet en de flow is hoe gebruikers straks over jouw nieuwe website navigeren.

Wat wij maar al te vaak zien is dat er over ontwerp is nagedacht maar dat de structuur en/of flow ontbreekt. Eindresultaat? De gebruiker komt op je website en is zwaar onder de indruk van het ontwerp maar zoekt vervolgens een bepaalde pagina, kan die niet vinden en vertrekt.

Het tegenovergestelde zien we ook vaak gebeuren: een website is mega praktisch maar niet erg prikkelend. Hierdoor doet het wat het moet doen maar is de kans dat een gebruiker jouw website onthoudt klein. Mensen zijn nou eenmaal ook visueel ingesteld. Een combinatie tussen ontwerp en structuur en flow is essentieel voor een goede website.

Pagina's

Hoeveel pagina’s je op je website wilt hebben speelt een belangrijke rol in de kosten van je website. Dat komt simpelweg omdat het maken van een pagina tijd kost, hoe meer pagina’s hoe meer tijd en daardoor dus hogere kosten.

De meeste bedrijven maken een onderscheid tussen websites met 0 tot 5 pagina’s, 5 tot 10 pagina’s, 10 tot 15 pagina’s enzovoort. Maar heb je op je website veel pagina’s nodig die vrijwel identiek zijn? Dan scheelt dat weer tijd en kan het dus goedkoper zijn. Bespreek daarom altijd met je webbouwer je ideeën en benoem daarbij het aantal pagina’s dat je denkt nodig te hebben.

Functionaliteiten

Een website met een menu, tekst en afbeeldingen zal niet altijd voldoende zijn om jouw gebruikers verder te helpen. Bij een webshop bijvoorbeeld komt veel meer kijken. Je hebt hiervoor een betaalomgeving nodig, productpagina’s en een checkout systeem.

Het kan ook zijn dat je een klachten- of aanmeldformulier wilt gebruiken. Met name wanneer je gegevens van klanten wilt verzamelen is het belangrijk dat dit allemaal op de juiste manier wordt geconfigureerd. Niet alleen voor de veiligheid van de gebruiker maar ook zodat jij de juiste gegevens binnen krijgt. Zo is het bijvoorbeeld handig om te zien via welk kanaal iemand zich aanmeld, zodat je jouw marketingactiviteiten daar op af kunt stemmen.

Afhankelijk van de functionaliteiten op je website komen er kosten bij. Die kosten hebben vooral te maken met de complexiteit van de functionaliteit. De kosten voor een webshop kunnen snel hoog oplopen terwijl de kosten voor een paar formulieren relatief laag zijn.

Feedback & Onderhoud

Zodra de eerste versie van je website is gebouwd is het tijd voor feedback. Aangezien jij de klant bent mag jij bepalen of je tevreden bent met het opgeleverde. Vaak zitten er één of meerdere feedbackmomenten in de prijs van je websitebouwer. Is dit niet het geval en wordt hier niks over gezegd? Vraag daar dan naar. Je wilt natuurlijk dat een website past bij datgene wat je met je bedrijf wilt uitstralen.

In sommige gevallen wordt er extra geld gevraagd wanneer er veel feedback wordt ontvangen. Of om de website te optimaliseren voor SEO. Dat is dan omdat de websitebouwer weer veel tijd moet steken in het aanpassen. Wij werken net wat anders.

Aangezien wij een website niet zien als een statisch gegeven maar eerder als een dynamisch object geloven wij dat een website nooit helemaal af is. Daarom bieden wij een website abonnement aan waarmee we je website updaten en ongelimiteerd aanpassingen doorvoeren. Wij vinden het namelijk ontzettend zonde om een mooie website af te leveren en die na een jaar in verval te zien.

Wat heb je nodig: Het verwerken van feedback en updaten
Kosten: 250 pm

Conclusie

Ben je op zoek naar een nieuwe website? Denk dan dus na over wat je met je website wilt bereiken, hoeveel pagina’s en welke functionaliteiten je daarvoor nodig hebt. Wil je dat wij een website voor je bouwen, of wil je voorbeelden zien van websites die wij maken? Bekijk hier de klanten die je voor gingen. Of neem hier direct contact met ons op.

Wat heb je nodig: Aanpoters
Kosten: Priceless

Benieuwd of wij ook voor jou een website
kunnen maken? vraag het ons direct via deze chat

Wij reageren binnen 1 minuut via de chat.
Je kunt bellen naar 06 155 74 047.
Of mail naar [email protected]

Groenestraat 275, 6531HK Nijmegen.

Locatie

Aanpoters is het best beoordeelde marketingbureau uit Nijmegen. Onze opdrachtgevers bevinden zich overal in Nederland.