Veranderstroom

Hoe wij een full service marketingbureau zijn.

In het kort

”He jongens, wij willen een bedrijf beginnen in zonnepanelen. We hebben een naam en dat is het wel zo’n beetje. Kunnen jullie ons helpen?”.  

Met deze vraag kwamen Danny en Rinus van Veranderstroom bij ons terecht. Zonder enige twijfel grepen wij de kans want het liefst nemen we alle, maar dan echt alle facetten van de marketing en communicatie voor een bedrijf uit handen.

Doelen

Ontwikkeling kernwaarden, huisstijl en logo

We keken eerst naar de concurrentie. Die bleek oudbollig en ontransparant. Zij lieten de prijs voor zonnepanelen niet zien maar stuurden ons in plaats daarvan een ellenlange offerte 2 dagen na een aanvraag. Dat moet beter kunnen.

Transparant, eenvoudig en betaalbaar. Met die kernwaarden in gedachten ontwikkelden we een huisstijl die in alle communicatie uitingen terugkomt. Van website tot aan reclameborden. Het kleurgebruik wekt positieve emoties op en zorgt voor herkenbaarheid. De combinatie van groen, oranje en geel laat zien dat Veranderstroom lef heeft en een frisse organisatie is.

huisstijl laten maken

Ontwerp en realisatie website

Omdat Veranderstroom gelooft dat de aanschaf van zonnepanelen niet moeilijk hoeft zijn bouwden wij een website waarbij de klant volledig automatisch zelf de aanschaf regelt. Geen gekke fratsen maar simpel, eenvoudig en makkelijk navigeren. 

Ontwikkeling content en advertenties

Via vele on- en offline kanalen zorgen we ervoor dat potentiële klanten Veranderstroom weten te vinden. Hiervoor creëerden we content in de vorm van video en beeld met zelf ontwikkelende iconen en illustraties. Oja, de modellen regelden wij ook.

Leuk dat we zo’n unieke bestelstraat en frisse huisstijl hebben. Maar als niemand die kan vinden is het zonde van de investering. Daarom activeerden we marketingcampagnes. 

Natuurlijk verschijnt Veranderstroom bovenaan in Google op alle relevante zoektermen. En worden ze via social media en banners over het hele internet bekend. Maar er is meer.

Standaard bovenaan In Google.
buienradar marketing banners advertentie kopen
Advertenties over het hele internet zoals bij Buienradar, ook in de app.

Gepersonaliseerde Google advertenties

We personaliseren de advertenties voor elke ontvanger. Zo ziet iedereen de naam van zijn/haar woonplaats in de Google advertenties. Dit verhoogt de kans dat men op de advertentie klikt enorm.

Gepersonaliseerde website

De landingspagina waar men op terechtkomt gaat volledig over zonnepanelen in de woonplaats. Zo sluit het aanbod perfect aan op de vraag van de bezoeker. Waardoor de conversieratio zo hoog mogelijk is.

Gepersonaliseerde banners

Mensen kopen niet na één websitebezoek zonnepanelen. Daarom worden zij na het bezoek herinnerd aan de interesse. Overal waar zij gaan zien zij banners van Veranderstroom. Bijvoorbeeld als zij het nieuws lezen op nu.nl of het weer checken op buienradra.nl. Ook deze uitingen personaliseren we voor de ontvanger.

nu.nl marketing
rechtsonderin een gepersonaliseerde banneradvertentie

Gepersonaliseerde offline marketing

Om het nóg persoonlijker te maken laten we ook old-skool mensen langs de deur gaan met persoonlijke flyers. En stimuleren we buren om elkaar te overtuigen via word-of-mouth. Waarvoor zowel de buren als de nieuwe klant beloond worden.

Full-service marketing

Naast bovenstaande doen we nog veel meer. Zo hebben we ook een emailfunnel opgezet, een automatische chat ingesteld en SEO pagina’s geschreven. Dit bedoelen we bij Aanpoters als we zeggen dat we een full-service marketingbureau zijn: we hebben alle specialisaties in huis om je marketing & communicatie van A tot Z uit handen te nemen. Zodat jij kan doen waar jij het beste in bent terwijl je weet dat je de beste prestaties krijgt. 

Conclusie

Veranderstroom breekt de markt open van zonnepanelen door een transparante bedrijfsvoering, eenvoudig bestelproces en scherpe prijs. Door het volle vertrouwen bij ons neer te leggen hebben wij een een ijzersterke strategie ontwikkeld waarmee we gecontroleerde groei realiseren.  

De campagnes moesten al even op pauze omdat er te veel aanvragen binnenkwamen voor het aantal medewerkers. Veranderstroom groeit daarom verder. Per 1 augustus werkt Veranderstroom met een team van 7 gedreven medewerkers aan de missie van het bedrijf: zonnepanelen betaalbaar voor iedereen.

Danny van Voorst
Danny van VoorstGoogle beoordeling voor Aanpoters
Lees verder
Wat een fijn bedrijf, jongens die out of the box denken.

Wil jij ook full service marketing van ons?