0639340700

Nieuwsbrief Juni 2024

Duurzame marketingcampagnes, New York en Waterpret met een vleugje Ziektewet.

Nieuwsbrief juni

Begint de zomer bij jou ook te kriebelen?

Met de temperaturen van vorige week hebben we het seizoen lekker ingeluid. Het was even zweten op kantoor, maar dankzij het waalstrand, ijsjes en ventilators kwamen we de hitte wel door. Ondanks de warmte hebben we deze maand niet stilgezeten. Lees je mee?

305 vluchten naar New York besparen?

We proberen altijd zo min mogelijk te vliegen, fietsen braaf naar het werk en nemen onze eigen tasjes mee naar de supermarkt. All in the name of duurzaamheid. Maar ja, soms voelt het alsof onze inspanningen maar een druppel op een gloeiende plaat zijn. Daarom zijn we super hyped dat we FiberFederatie mochten helpen. Deze tak van Alliander is bezig om glasvezelnetwerken in Nederland slimmer te verbinden, zodat de overcapaciteit beter wordt benut en we minder CO2 en stikstof uitstoten.

In Nederland ligt er al een heleboel glasvezel onder de grond, maar slechts 15% daarvan wordt echt gebruikt. Dat betekent dat 85% van die glasvezel gewoon ongebruikt blijft liggen. Nog gekker, er wordt soms nieuwe glasvezel aangelegd op plekken waar al genoeg ongebruikte kabels liggen. Echt zonde en totaal inefficiënt. FiberFederatie pakt dit probleem aan door de bestaande netwerken beter te verbinden en te benutten. Zo zorgen ze voor minder graafoverlast, voorkomen ze uitstoot en besparen ze kosten. Voor Kabelnoord hebben ze al 150 kilometer graafwerkzaamheden vermeden, 305 ton CO2-uitstoot voorkomen en 3 miljoen euro bespaard. Even ter vergelijking: een enkele vlucht van Amsterdam naar New York stoot zo’n 1 ton CO2 uit per passagier (bron). Dus 305 ton CO2 is gelijk aan de uitstoot van 305 trans-Atlantische vluchten per passagier. Dat is dus de impact van één project van FiberFederatie.

Natuurlijk is het belangrijk wat wij individueel doen, maar organisaties zoals FiberFederatie maken pas echt grote impact. Daarom zijn we blij dat we ons steentje op deze manier kunnen bijdragen. Met een gloednieuwe website zijn ze klaar om de wereld van glasvezel efficiënter te maken.

Waterpret met een vleugje ziektewet.

Misschien wel het domste idee ooit, maar ons team ging naar de enige echte wipe-out baan van Nederland. Kas, onze Brabantse waterrat, moest letterlijk uit het water gesleept worden, Nevels werd flink getackeld door de mega sweeper, Kim was slim genoeg om een wetsuit aan te trekken, en de rest kwam er met schrammen en beurse plekken goed vanaf. We zijn blij dat iedereen het overleefd heeft, want Ivo zat op hete kolen dat er een paar medewerkers de ziektewet in zouden gaan ;).

Wereldproblemen oplossen met duurzame marketingcampagnes voor natuurdorpen.

Stel je eens voor: een heel dorp dat meer energie opwekt dan het verbruikt, natuur teruggeeft, gemaakt wordt in ons eigen Nederland, en helemaal biobased is. En dat allemaal met een kleine footprint. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Millhome maakt het waar, en wij helpen met duurzame marketingcampagnes om dit verhaal aan de juiste mensen te vertellen. Het idee is simpel: je achtertuin is de natuur. Millhome gelooft dat wonen anders kan. Slimmer, en meer in harmonie met de omgeving. Maar dan wél met alle luxe en comfort die je gewend bent.

Wij gaan knallen met campagnes op LinkedIn, Instagram en Facebook. Dit is een ander project waar we super hyped over zijn, want met duurzame marketingcampagnes voor natuurdorpen en houten huizen die – zoals Ivo het zou zeggen – bijna alle wereldproblemen oplossen, passen ze helemaal in ons straatje.

Duurzame marketingcampagnes voor Millhome

🐞 Kriebels voor opa’s en oma’s.

De zon schijnt, de bloemen bloeien en kleine beestjes kriebelen overal om ons heen. Het kriebelseizoen is begonnen en dat is de perfecte inhaker voor Land van Ons. Om e-mailadressen te verzamelen zijn we een leadcampagne gestart, specifiek gericht op opa’s en oma’s. Want wie wil er geen supercoole oma zijn die haar kleinkinderen alles kan vertellen over de natuur? Daarom bieden we het Buitenboekje Kriebeldiertjes aan, gemaakt door vrijwilligers van Land van Ons. Dit boekje zit vol met weetjes over de natuur, strips en kleurplaten van kriebeldiertjes. Een gratis download in ruil voor een e-mailadres. Kleinkinderen blij, opa’s en oma’s blij, en wij blij. Benieuwd wat erin staat? Download het Buitenboekje hier.

Dat was juni weer, bedankt voor het lezen. Tot de volgende.

Zonnige groetjes,

Ivo & Daan

De wereld verbeteren met jouw concept? Wij helpen graag.

Aan het genieten? Ga verder op ontdekkingstocht.