0639340700

Adult Alternative

Hoe we met Pride Photo Nijmegen 15.000 mensen naar deze tentoonstelling haalden.

Foto door Joëlle de Vries

In het kort

De eerste fototentoonstelling met transgender modellen ooit, gericht op intimiteit en erotiek. In de Stevenskerk nota bene. Taboedoorbrekend was deze opdracht zeker.

Aan ons de opdracht om het evenement bekend te maken. Duizenden bezoekers uit heel Nederland te trekken. Met corona als extra obstakel. Uiteraard gingen we die uitdaging enthousiast aan.

Doelen

De resultaten

Bezoekers naar de expositie
1
Geïnteresseerden van buiten Nijmegen​
1 %
Media organisaties bereikt
1 x

Advertentie voorbeelden en een strakke instafeed

facebook marketing
social media marketing
social media beheer
mooie instagram feed

Zo kwam Adult Alternative in de pers

Conclusie

Met strak geplande content op Facebook & Instagram vertelden we steeds een nieuw verhaal. Door die berichten vervolgens te delen met de relevante doelgroepen ging het viral. Onze berichten hadden regelmatig meer dan 100 reacties en het aantal paginalikes is met 600 gestegen. Maar het belangrijkste: 

Ondanks de corona perikelen kwamen 15.291 mensen de foto-expositie bezoeken!

Via onze connecties met de pers en journalisten lieten we een persbericht opstellen. O.a. de Trouw, de Gelderlander en SBS6 deelden het evenement. Hart van Nederland maakte er zelfs een item over op TV. De doelen zijn dus bereikt.

Gaat dan alles alleen maar goed? Nee hoor, een punt wat nog extra aandacht mocht verdienen was de crowdfunding. Die was minder succesvol dan we hoopten. Een mooi leerpunt voor de volgende keer. 

Beoordeling op Google
Beoordeling op GoogleWouter Christiaens, oprichter Pride Photo Nijmegen
Lees verder
Met Pride Photo Nijmegen wilden we een gewaagde fototentoonstelling oa. via social media landelijk bekend maken. Wat doe je als je maar een kleine organisatie bent en niet de menskracht hebt om dat zelf uit te voeren en bovendien maar weinig kaas hebt gegeten van socialmedia-mogelijkheden? Dan zorg je voor budget en huur je professionals in! Wij zijn in zee gegaan met de Aanpoters en dat was maar goed ook. Ze hebben een socialmedia-campagne opgezet en uitgevoerd en dat betekende een en al ontzorging voor ons. Gevolg: ze wisten geïnteresseerden uit het hele land te bereiken en naar onze tentoonstelling te krijgen.

Wil jij ook betere marketing?
Laat het ons weten via de chat

Eerst meer cases checken? Dat doe je hier: