0639340700

Dit zijn de beste marketingbureau's van 2024

De rol van een marketingbureau is om jouw merk of organisatie zo sterk mogelijk neer te zetten in de online jungle. Je moet niet alleen opvallen qua beeld, maar ook qua verhaal. Dat verhaal wil je vervolgens op de juiste momenten aan de juiste mensen laten zien, om uiteindelijk zoveel mogelijk bekendheid te generen en je doelen te bereiken.

Wij hebben een aantal punten voor je opgesteld om je te helpen bij het kiezen van het juiste marketingbureau. Daarnaast vind je een overzichtje met de best marketingbureau’s van 2024. 

Check deze vier punten bij het kiezen van je marketingbureau

  • Betrouwbaarheid

Geen gladde praatjes, gouden bergen of een gebrek aan een duidelijk plan. Kies voor een partij die toegeeft dat marketing een kwestie van testen en leren is. Een partij die jullie wil leren kennen en samen wil werken om steeds beter resultaat te behalen. Zo voorkom je inefficiënte besteding van je budget, loze beloftes en toekomstige conflicten. 

  • Ervaring

Veel bureaus claimen de beste te zijn, maar waar blijkt dit uit? Check of een bureau al cases heeft die aansluiten bij jouw organisatie. Zijn deze er niet? Kijk dan naar de overige cases en de resultaten die hierin zijn geboekt. Bekijk ook de beoordelingen op Google.

  • Wil om te leren

De wereld van (online) marketing verandert voortdurend. Zoek daarom een bureau dat meegaat in de laatste trends en kanalen en een mix van jonge en meer ervaren medewerkers heeft (leeftijdsdiscriminatie, we know, maar de jeugd weet vaak beter wat er online gebeurt). Het continu bijscholen van het personeel is ook belangrijk. Zo blijven zo on top of the game.

  • Data driven

Veel bureaus rapporteren op aantal vertoningen en klikken, maar niet op de doelen die er toe doen, zoals contactaanvragen of verkopen. Hierdoor geven ze het idee dat ze een uitstekende prestatie hebben geleverd omdat er duizenden klikken en vertoningen plaatsvinden. Vaak heb jij daar met je organisatie niet veel aan als er uit al die prachtige klikken en vertoningen geen conversies komen. Zoek daarom een partij die goed doormeet en rapporteert op cijfers die er echt toe doen.

De kosten per conversie zijn bij Aanpoters 3 keer lager dan gemiddeld.

Omhoog met de beentjes dus

Type marketing bureaus

Full service bureaus

Full service bureaus focussen zich op de complete marketing van een bedrijf. Van naam, tot strategie en van website tot campagnes. Bij dit type bureaus kan je met al je marketingvragen terecht. Zij zijn alleen niet gespecialiseerd in één onderdeel. 

Een full service marketingbureau is vooral nuttig als jouw organisatie nog in de kinderschoenen staat. Dus als er nog niks is: geen naam, strategie, huisstijl, website, kanalen of content. Full service bureaus zijn over het algemeen hoger in de prijs omdat ze een breed team aan specialisten in huis hebben.

Branding bureaus

Branding bureaus specialiseren zich doorgaans in de eerste fase van een merk. Ze ontwikkelen een naam, logo en huisstijl. Daarmee staat je merk dus. 

Echter zijn deze bureaus niet geschikt voor het bekendmaken en verkopen van je merk of product. Je hebt dan dus een super tof merk, maar nog geen bekendheid of verkopen.

Online marketing bureau’s

Heb je al een merk? Dan kun je het beste voor een online marketingbureau kiezen. Online marketing bureaus specialiseren zich in het bekendmaken van je merk en zorgen voor conversies, zoals contactaanvragen en verkopen. Zij brengen je producten of diensten onder de aandacht op allerlei marketingkanalen zoals Google, Youtube, Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok en Pinterest. Dit kun je zien als de tweede fase van je merk.

Content bureaus

Content bureaus specialiseren zich in het maken van foto- en video content voor op je social media kanalen, maar ook in het schrijven van SEO pagina’s, blogs en emails. Deze werkzaamheden zorgen doorgaans niet voor veel extra verkopen of contactaanvragen. 

Het zijn meer onderhoudswerkzaamheden om te laten zien dat je nog actief bent. Die werkzaamheden kun je zelf uitvoeren of door een bureau laten doen als je de rest (branding en online marketing) goed hebt geregeld en nog budget over hebt.

full service marketingbureau
Advertenties van Aanpoters behalen dubbel zoveel klikken als die van concurrenten.

Welke marketingbureau’s zijn het beste van Nederland?

#1 Full service bureau – Webton

Webton – Hét full-service online marketingbureau uit Hengelo dat al meer dan 20 jaar bestaat. Met een team van 30 specialisten, ervaring met meer dan 1000 klanten en een nauw verband met de sportwereld weet dit bureau hoe zij een maatwerkcampagne op moeten zetten voor de verkoop van een product of dienst, maar ook hoe ze een merk moeten ontwikkelen en in de markt kunnen zetten: ze doen van alles. De afgelopen jaren heeft Webton onder andere plaatsen in de Emerce top 100 en de FONK150 weten te behalen.

#1 Branding bureau – Creamy Concepts

Creamy Concepts – Deze branding agency uit Sittard timmert al meer dan 7 jaar aan de weg en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van merken voor gevestigde bedrijven. Met een team van experts ontwikkelen ze nieuwe merkstrategieën, webdesigns en logo’s. Zo brengen ze bedrijven tot het volgende niveau. Hierdoor heeft Creamy Concepts de eerste plek voor branding bureaus in het FONK150 onderzoek weten te behalen.

#1 Content bureau – Dorst & Lesser

Het full-service social media agency Dorst & Lesser uit Amsterdam heeft als doel het socialer maken van merken en bedrijven. Hiervoor creëren ze een connectie met de doelgroep en maken ze hen fans van het merk. Dit doen zij door het maken van unieke content en het ontwikkelen van social strategieën voor onder andere TikTok, Pinterest en Twitch.

#1 Online marketing bureau van Nederland – Aanpoters

 Op het gebied van online en performance marketing doet Aanpoters met de top van het land. Dit zeggen we uiteraard niet zomaar, dit blijkt onder andere uit de benchmark resultaten. Die top resultaten ontstaan doordat er echt gemeten wordt wat er gebeurt en daar niet omheen wordt gelult: als iets niet werkt, wordt dat toegegeven en getest wat er beter kan.

Met een team van online specialisten (website bouwers, ontwerpers, campagnespecialisten) die ervaring hebben bij grote merken zoals Warner Music en Douwe Egberts zetten Aanpoters campagnes op die er niet alleen tof uit zien maar zorgen dat jouw organisatie de best mogelijke resultaten behaalt. Wij zouden graag zeggen dat Aanpoters, naast het beste online marketingbureau van Nederland, ook het beste branding bureau zou zijn. Zover is het echter nog niet. 

We hopen dat we jou met dit artikel hebben kunnen helpen bij het kiezen van een marketingbureau dat past bij jouw organisatie. Benieuwd of we wat voor jouw organisatie kunnen betekenen? Start de chat en stel je vraag.