0639340700

Nieuwsbrief maart

4 jaar aanpoters! Laten we daar even bij stilstaan

Kantoor Nijmegen, Aanpoters, Marketingbureau

Nieuwsbrief maart

Wat hebben we in die 4 jaar meegemaakt?

Toen we bij de KvK een krabbeltje zetten wisten we niet wat ons te wachten stond 👀. Ja Daan kon websites bouwen en Ivo kon zorgen dat die gevonden werden op Google. Maar of iemand daar op zat te wachten… Het leek ons het beste om maar gewoon te gaan starten en er van zelf achter te komen: Aanpoters was geboren.

aanpoters, kvk, inschrijven, marketingbureau, marketingbureau nijmegen

Aanpoten

Het avontuur begon in een industriële loods op het terrein bij Hubert. Gewapend met twee bureautjes, een goede versterker en speakers en een laptop begonnen we. Er was geen verwarming, geen warm water en zelfs geen toilethok. Maar er was wel een hoop goeie moed. En de wil om van scratch oprecht iets moois neer te zetten. De wereld van marketing te veranderen, en de wereld met marketing te veranderen. 

Jaar 1: Het werkt!?

We plakten heel Nijmegen vol met stickers en spamden iedereen op het internet met onze banners. Zo rolden de eerste klanten binnen. De eerste klant werd gevierd met champagne. En bleek zelfs tevreden. Steeds meer organisaties kregen door dat het toch best handig is om goed zichtbaar te zijn en gevonden te worden. 

We schamen ons nu een beetje voor de websites die we in ons eerste jaar bouwden. Maar het was natuurlijk allemaal nodig om te komen tot waar we nu staan. Picasso’s eerste tekening was vast ook niet zijn beste 😉

Jaar 2: Elk nadeel hep z’n voordeel.

in ons tweede jaar veranderde de economie drastisch door corona. Ineens moest iedereen online. Organisaties die niet eens een website hadden, winkels zonder webshop; paniek alom. Toevallig was dat precies het onderdeel waar wij organisaties mee helpen. Wat voor veel organisaties een nekslag was, werd voor ons een flinke boost. En vanaf week één tijdens de pandemie was onze telefoon roodgloeiend.

Maar ons doel was om langzaam en organisch te groeien. We wilden het vooral leuk houden. Daarom hielden we een klantenstop. Hielpen we alleen nog organisaties die echt iets bijdragen aan de wereld. En verwelkomden we, toen mega spannend, onze eerste medewerker: Daan Nevels.

Aanpoters team

Jaar 3: Verbreden en verdiepen

Om organisaties van begin tot eind te kunnen helpen in de online wereld breidden we onze diensten uit met branding. We namen designers, ontwikkelaars en copywriters aan (Rits, Jurriën, Marleen, Diede, Emma). En leidden nog meer mensen op tot campagnespecialist (Tijn, Henny, Joey). De vrijdagmiddagborrels werden steeds gezelliger. We groeiden uit ons hok en dus werd het de hoogste tijd voor een serieus kantoor 👇

Jaar 4: Serious business.

De groei zette gestaag door en we dachten even makkelijk een BV op te zetten en zelf de HR en Finance te gaan doen. Omdat we dachten dat, dat beter zou zijn voor de medewerkers.

Functioneringsgesprekken, jaarrapporten, aandeelhoudersvergaderingen en salarisstrookjes. Blijkbaar komt er een hoop (administratieve bs) bij kijken. Maar met vallen en opstaan hebben we alles uitgevogeld. Ook over HR en Finance kun je ons dus inmiddels het hemd van het lijf vragen. 

In jaar 4 zijn we gestroomlijnder gaan werken want ook dat hoort bij de groei en professionalisering van ons bedrijf. Zo mailen/appen we geen taken meer naar elkaar, maar plannen we alles in. Hebben we templates voor website- en campagnechecks. En met tonnen aan advertentiebudget onderzoek gedaan naar de ideale marketingfunnel. Want we willen nog altijd weten: hoe kan het budget van een ondernemer zo effectief mogelijk worden ingezet?

Jaar 5: Toekomstplannen

Inmiddels zijn we trots op wat we maken, de mensen die dat maken en de organisaties waarvoor we dat maken (check onze klantcases).

We durven nu met zekerheid te zeggen dat we de grootste organisaties kunnen helpen. Dat zullen we dan ook blijven doen. Maar we vergeten de MKB’er en kleinere organisaties niet. Want iedereen met een goed verhaal verdient het om gehoord te worden.

We zijn benieuwd wat jouw verhaal is. En of we elkaar in de toekomst kunnen helpen. Laat het ons weten want wij zijn ready to g(r)o(w)!

Tot de volgende,

Ivo & Daan

Klaar om je organisatie eens goed onder handen te nemen?

Aan het genieten? Ga verder op ontdekkingstocht.