Whatsapp advertenties: tips & uitleg

Whatsapp advertenties:
tips & uitleg

Whatsapp wordt marketingmiddel

Niets in het leven is gratis. Zo ook Whatsapp niet. Facebook (eigenaar van Whatsapp) durft nu advertenties te tonen op Whatsapp.  Waar in Whatsapp kun je die advertenties verwachten? En wat zijn de plannen? We leggen het uit.

Ook Whatsapp advertenties inzetten?
App 064858 1769.

Nu beschikbaar: Whatsapp chat advertenties

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om Whatsapp chat advertenties te maken (voorbeeld in afbeelding hierboven). De Whatsapp advertenties worden vertoond op Instagram & Facebook. Via deze advertenties starten mensen een Whatsappgesprek met jouw bedrijf. 

Een Whatsappje sturen is veel makkelijker dan een formulier invullen of email versturen. Heel goed nieuws voor bedrijven dus: eindelijk een toegankelijke manier om met klanten in contact te komen.  

Vorige week testten we als eerste marketingbureau TikTok advertenties. Deze week zijn we met Whatsapp marketing gestart. We hebben 3 tips.

whatsapp advertentie opzetten
Vanaf nu kun je als doel van je Facebook & Instagram advertenties Whatsapp kiezen.
whatsapp advertentie opzetten
Vanaf nu kun je als doel van je Facebook en Instagram advertenties Whatsapp kiezen.

3 Tips voor Whatsapp advertenties

Tip 1 voor bedrijven: zet Whatsapp chat advertenties in om persoonlijk contact met je doelgroep te krijgen. Niet alleen om leads te genereren maar ook als service. Bijvoorbeeld door kopers te vragen of zij hulp nodig hebben bij het gebruik van je product.

Tip 2 voor bedrijven: Whatsapp chat advertenties zijn vooral effectief bij smartphonegebruikers. Computergebruikers worden doorgestuurd naar Whatsapp Web. Dat werkt minder soepel dan de mobiele app. Richt je dus vooral op mobiele gebruikers.

Tip voor ontvangers: als bedrijven eenmaal toestemming hebben om met jou te appen dan kunnen ze vervolgens ook promotionele berichten sturen. Als je dit wilt voorkomen kun je hen na het gesprek blokkeren.

Vanaf 2020: betaalde advertenties in Whatsapp

Voorlopig zul je dus nog geen ongewenste advertenties tussen je Whatsappgesprekken zien. Je kiest zelf wanneer je een appje naar een bedrijf stuurt als je een advertentie ziet. 

In januari 2020 start Facebook met betaalde Status Updates. Je weet wel, die verhalen in Whatsapp waar niemand naar kijkt. 

Advertenties tussen je Whatsapp Status Updates zijn nog steeds niet erg opdringerig. Maar Facebook rolt nieuwe innovaties altijd in kleine stapjes uit. Zodat de schok kleiner is.

Bij Facebook Messenger zien we nu al advertenties tussen de gesprekken met vrienden. Grote kans dus dat ze dit ook bij Whatsapp doorvoeren. Of het echt zo ver gaat komen weet niemand behalve de Zuckerberg.

En nu?

Het aantal Facebook gebruikers daalt, Whatsapp gebruikers neemt toe.

Whatsapp heeft elke dag  500.000.000 gebruikers wereldwijd. En het is een super laagdrempelige manier van contact leggen. Jij stuurt toch ook liever een appje dan een email?

We verwachten daarom dat de Whatsapp chat advertenties, die je vanaf nu kunt inzetten, beter presteren dan traditionele advertenties die vragen om een email te sturen of een formulier in te vullen. 

Test de nieuwe Whatsapp chat advertenties dus vandaag nog. We helpen je er graag bij. Stuur daarvoor een appje naar 0648581769, mail [email protected] of vul onderstaand formulier in.

Hulp nodig?

Kom je er toch niet helemaal uit? We helpen je graag verder. Stel je vraag hieronder en we beantwoorden hem zo snel mogelijk.

Bedankt voor je bericht.

We zullen er zo snel mogelijk op terug komen. Vind je dat niet snel genoeg?
Dan kun je ons ook bellen op 06 155 74 047

Kun je niet vinden
wat je zoekt?

Laat het ons weten.