Tips tegen verveling – wat te doen tijdens corona thuis quarantaine? Thuisisolatie en lockdown tips

Tips tegen verveling tijdens de corona crisis

Alle activiteiten die jij vanuit thuis kunt doen

Om de druk op de zorg te beperken zitten we massaal thuis. Dat leidt tot verveling. Gelukkig poppen overal ter wereld de mooiste initiatieven op om die tegen te gaan. Ga naar de dierentuin, een concert of volg een kunstcursus. Aanpoters heeft het web afgestruind om voor jou de leukste thuisactiviteiten op een rij te zetten.

virtueledierentuin

Bezoek de dierentuin

Dieren kun je net zo goed vanuit thuis bekijken. Je mag toch niet dichtbij komen. Onze favoriete dieren om thuis te bekijken zijn deze penguins van de Edinburgh zoo. Bekijk je liever zeedieren? Ga dan naar dit Aquarium.

virtuelemuseumtour

Bezoek het museum

Je mag de kunst in musea niet aanraken. Dus waarom zou je er naartoe gaan? Wandel vanuit thuis door het Rijksmuseum. Of ga op bezoek bij musea in andere landen. Zoals dit museum in New York of Seoul.

onlinefestival

Bezoek een concert

Artiesten organiseren massaal thuisoptredens. Zodat jij kan blijven dansen. Check wie er vandaag live optreedt.

onlinefilmkijken

Bezoek het filmhuis

Omdat LUX Filmhouse gesloten is bieden zij de arthouse films online aan. Support je locals en bekijk iets unieks!

workout voor thuis

Beweeg mee

Heel belangrijk dat je blijft bewegen. Vanwege corona geeft Speijers Sports dagelijks gratis woonkamer workouts voor iedereen. Bekijk die van de afgelopen dagen:

gratiscursus

Vind je nieuwe hobby

Dit is dé tijd om een hobby te leren. Alle tijd van de wereld. Leer bv tekenen, schrijven of fotograferen. Heb je ook na de quarantaine nog wat aan. Krijg een gratis cursus vanwege de crisis:

gratisebooks

Lees een gratis ebook

Verlies jezelf in een boek en de tijd vliegt voorbij. Deze website bied gratis ebooks aan voor iedereen: 

onlinespelletje

Speel een spelletje

Zit je met z’n twee√ęn opgesloten? Dan heb je geluk. Online zijn veel spelletjes voor twee personen op √©√©n laptop te vinden. Ken jij bijvoorbeeld¬†Bomberman of Bubble Trouble nog? Tijd om die highscore te halen.

Bel het Rode Kruis

Even serieus, heb je behoefte aan een gesprek of zit je met vragen over je thuisquarantaine? Daarvoor heeft het Rode Kruis een hulplijn opgezet. Bel hen dan dus gerust.

tipstegenverveling

Show some love

Hét grootste vrijwilligersplatform NLvoorelkaar brengt hulpvraag en aanbod bij elkaar. Voel jij je nog fit? Kijk of je anderen kunt helpen tijdens deze corona uitbraak:

1 gedachte over “Tips tegen verveling – wat te doen tijdens corona thuis quarantaine? Thuisisolatie en lockdown tips”

Reacties zijn gesloten.