Samen een succes
van je business.

Met het Rode Kruis

Het Rode Kruis is vooral bekend als hulpverlener in het buitenland. Maar ook op lokaal niveau zijn ze erg actief. Zo ook in Utrecht. Het Rode Kruis liep tegen meerdere problemen aan.

  • Te weinig aanmeldingen voor cursussen en activiteiten.
  • Weinig mensen weten wat er op lokaal niveau gebeurt.
  • De vele verschillende doelgroepen zijn lastig te bereiken.

Benieuwd wat we hebben gedaan?

Onze strategie

Het doel

Het Rode Kruis wilde meer bekendheid. En daardoor meer aanmeldingen voor de lokale activiteiten en cursussen. Per activiteit wilden ze specifieke doelgroepen bereiken.

De methode

Dit hebben we bereikt door alle online kanalen op elkaar in te laten spelen. En door berichten te personaliseren voor iedere doelgroep.

De resultaten

Website

We hebben de website flink verbeterd. Hierdoor behaalt het Rode Kruis een hogere positie in Google, bezoeken mensen meer dan één pagina op de website en blijven bezoekers gemiddeld 40% langer op de website.

Social media

We hebben Instagram opgezet, nieuwe content bedacht en handige hashtags gebruikt. Daardoor ontvangt het Rode Kruis 95% meer interactie per bericht. En is het aantal volgers uit de doelgroep meer dan verdubbeld. 

Google advertenties

We hebben ervoor gezorgd dat het Rode Kruis in Google vertoond wordt wanneer mensen relevante informatie zoeken. Hierdoor is de zichtbaarheid ten opzichte van concurrenten verbeterd en het aantal aanmeldingen voor EHBO cursussen toegenomen.

Email

Door een email template te maken, slimme titels te schrijven en herkenbare content te produceren klikken lezers nu 60% vaker door naar de website. Ook is het aantal geopende mails met 143% toegenomen.

Het vervolg

Het Rode Kruis is blij. Dus zijn wij dat ook. Inmiddels zijn we plannen aan het maken voor een volgende campagne. Daarmee zullen we vrijwilligers werven. We zullen o.a. Linkedin campagnes gebruiken. Zo kijken we bij ieder doel naar het ideale kanaal.

Dit overkoepelend denken is een groot voordeel van Aanpoters ten opzichte van andere bedrijven die vaak maar in één kanaal gespecialiseerd zijn.

He jij daar,

kan je het vinden of ben je ergens naar op zoek? We helpen je graag.

Bedankt voor je bericht.

We zullen er zo snel mogelijk op terug komen. Vind je dat niet snel genoeg?
Dan kun je ons ook bellen op 06 155 74 047