Energie Voor Vier

De buurt blij maken met Energie voor Vier.

Doel

Energie aantrekkelijk maken en meer leden werven door branding.

Energie Voor Vier is opgericht door inwoners van Beuningen met de ambitie om in 2040 de gemeente energieneutraal te hebben. Dus zelf duurzaam energie op te wekken. De non-profit organisatie moet hiervoor constant nieuwe leden werven en investeringen binnenhalen. 

Dat Energie Voor Vier een professionele organisatie is die er echt voor de inwoners is kwam in de bestaande strategie nog niet duidelijk naar voren.

We creëerden een nieuwe huisstijl (met respect voor het oude), een professionele website, een bak aan on- en offline campagnemateriaal (waaronder video en posters) en helpen actief mee aan de marketing in alle wijken. Laat de wind maar waaien en de zon schijnen. 

Merkidentiteit

Lokaal en herkenbaar

Energie Voor Vier vond het belangrijk dat de kleuren en de referentie naar de vier dorpen uit de gemeente terugkwamen in de nieuwe merkidentiteit. Het logo werd ontwikkelt met het onderliggende concept ‘samen duurzaam’ met als basis het klavertje vier.

De kleuren in combinatie met het ronde, karakteristieke en vriendelijke lettertype maakt het in zijn geheel een veelzeggend en toegankelijk logo.

De golvende lijnen staan voor het dynamische karakter van de coöperatie waarbij ook de associatie gemaakt wordt met wind, water en energie.

Inzetten op lid worden

Het belangrijkste doel van de nieuwe website en campagnes is om meer leden te werven. We draaien advertenties die laten zien waarom dat een goed idee is. Geïnteresseerden komen uit op een toegankelijke landingspagina, specifiek gericht op het inschrijven. Met zo’n straightforward proces is de kans op aanmelden het grootst. 

Campagnes

zichtbaarheid, leden en inschrijvingen voor de nieuwsbrief

Om tot het beste resultaat te komen, draaien we slimme campagnes op Facebook en Instagram. We bereiken de doelgroep effectief door deze kanalen optimaal in te zetten als drietrapsraket:

Eerst abonneer je op de nieuwsbrief, hierna word je lid van Energie Voor Vier. Ten slotte investeer je in de coöperatie.

  1. Inschrijven voor de nieuwsbrief
  2. Inschrijven als lid
  3. Investeren in de coöperatie

Onze campagnes zorgen voor een groter bereik, meer interactie met de doelgroep en geld om te investeren in lokale duurzame energie.

Resultaten

Dit bereiken we voor Energie Voor Vier

+30

leads

Binnen een maand meer dan 30 nieuwe leden van de coöperatie en abonnees op de nieuwsbrief.

Kan jouw organisatie ook wel een upgrade gebruiken?

Deze opdrachten waren ook gezellig: