Full service marketing

Wat is dat? Hoe doe je dat? Hoe heddegijdagedaan?

Wat is Full Service Marketing precies?

Bij Aanpoters hebben we alle specialisaties in huis. Wij creëren een compleet marketingplan voor jouw bedrijf en voeren dat volledig uit.

Ben je benieuwd naar hoe wij dit doen? Bekijk hieronder dan hoe wij de marketingcommunicatie voor Veranderstroom op ons hebben genomen!

Bij Aanpoters hebben we alle specialisaties in huis voor de complete marketing van jouw bedrijf. Zo creëren we het merkverhaal, de huisstijl (branding) en zorgen we dat je potentiële klanten deze te zien krijgen. Overal waar zij gaan. 

Ben jij geïnteresseerd in onze Full Service Marketing? Bekijk hieronder hoe we dat voor Veranderstroom doen!

Van creatie tot prestatie.

Wat heb je daar aan?

Klantcase: Veranderstroom

”He jongens, wij willen een bedrijf beginnen in zonnepanelen. We hebben een naam en dat is het wel zo’n beetje. Kunnen jullie ons helpen?”.  

Met deze vraag kwamen Danny en Rinus van Veranderstroom bij ons terecht. Zonder enige twijfel grepen wij de kans want het liefst nemen we alle, maar dan echt alle facetten van de marketing en communicatie voor een bedrijf uit handen.

”He jongens, wij willen een bedrijf beginnen in zonnepanelen. We hebben een naam en dat is het wel zo’n beetje. Kunnen jullie ons helpen?”.  

In deze klantcase lees je hoe wij alle marketing en communicatie voor Veranderstroom uit handen namen.

Full service marketing

Doelen

Ontwikkeling kernwaarden, huisstijl en logo

We keken eerst naar de concurrentie. Die bleek oudbollig en ontransparant. Zij lieten de prijs voor zonnepanelen nergens zien maar stuurden ons in plaats daarvan een ellenlange offerte 2 dagen na een aanvraag. Dat moet beter kunnen.

Transparant, eenvoudig en betaalbaar. Met die kernwaarden in gedachten ontwikkelden we een huisstijl die in alle communicatie uitingen terugkomt. Van website tot aan reclameborden. Het kleurgebruik wekt positieve emoties op en zorgt voor herkenbaarheid. De combinatie van groen, oranje en geel laat zien dat Veranderstroom lef heeft en een frisse organisatie is. 

We keken eerst naar de concurrentie. Die bleken op de website niet transparant te zijn over de prijs en stuurde pas 2 dagen na de aanvraag een offerte. Dat moet beter kunnen dachten wij!

Transparant, eenvoudig en betaalbaar. Met die kernwaarden in gedachten ontwikkelden we een huisstijl die in alle communicatie uitingen terugkomt. 

huisstijl laten maken

Ontwerp en realisatie website

Omdat Veranderstroom gelooft dat de aanschaf van zonnepanelen niet moeilijk hoeft te zijn, bouwden wij een website waarbij de klant volledig automatisch zelf de aanschaf regelt. Geen gekke fratsen, maar duidelijk, eenvoudig en makkelijk te navigeren. Wil jij ook een website die aan alle eisen voldoet? Kijk hier hoe we dat regelen.

Omdat Veranderstroom gelooft dat de aanschaf van zonnepanelen niet moeilijk hoeft te zijn, bouwden wij een website waarbij de klant volledig automatisch zelf de aanschaf regelt. Wil jij ook een website laten bouwen die aan alle eisen voldoet? Kijk hier hoe we dat regelen.

Content creatie en advertenties

Via vele on- en offline kanalen zorgen we ervoor dat potentiële klanten Veranderstroom weten te vinden. Hiervoor creëerden we content in de vorm van video en beeld met zelf-ontwikkelde iconen en illustraties. Oja, de modellen regelden wij ook.

Wij zorgen ervoor dat de klant Veranderstroom zowel online, als offline kan vinden. Hiervoor creëerden we content in de vorm van video en beeld met zelf-ontwikkelende iconen en illustraties. 

full service marketing

Leuk dat we zo’n unieke bestelstraat en frisse huisstijl hebben, maar als niemand die kan vinden is het zonde van de investering. Daarom activeerden we marketingcampagnes. 

Natuurlijk verschijnt Veranderstroom bovenaan in Google op alle relevante zoektermen. Ook worden ze via social media en banners over het hele internet bekend. Wil jij ook je social media marketing uitbesteden

Met de huisstijl activeerden wij verschillende online campagnes. Inmiddels verschijnt Veranderstroom altijd bovenaan in Google en zijn zij op alle social media kanalen te zien met banners en advertenties. 

Wil jij je ook je social media marketing uitbesteden

buienradar marketing banners advertentie kopen
Advertenties over het hele internet zoals bij Buienradar, ook in de app.

Gepersonaliseerde Google advertenties

We personaliseren de advertenties voor elke ontvanger. Zo ziet iedereen de naam van zijn/haar woonplaats in de Google advertenties. Ook tonen we andere teksten op basis van de stap in de funnel waar de bezoeker zich bevindt. Dit verhoogt de kans dat men op de advertentie klikt enorm.

We personaliseren de advertenties voor iedere ontvanger en regio. 

Zo ziet iedereen de naam van zijn/haar woonplaats in de Google advertenties. Ook tonen we andere teksten op basis van de stap in de funnel waar de bezoeker zich bevindt. 

Gepersonaliseerde website

De landingspagina waar mensen op terechtkomen gaat volledig over zonnepanelen in de woonplaats. Ook het telefoonnummer dat men te zien krijgt is van de regio. Zo sluit het aanbod perfect aan op de vraag van de bezoeker, waardoor de conversieratio zo hoog mogelijk is. 

Gepersonaliseerde banners

Mensen kopen niet na één websitebezoek zonnepanelen. Daarom worden zij na het bezoek herinnerd aan de interesse. Overal waar zij gaan zien zij banners van Veranderstroom.

Bijvoorbeeld als zij het nieuws lezen op nu.nl of het weer checken op buienradar.nl. Ook deze uitingen personaliseren we voor de ontvanger. Wil jij ook gepersonaliseerde campagnes? Klik dan hier!

full-service-marketingbureau-nijmegen
screenshot nu.nl met rechtsonderin onze gepersonaliseerde banneradvertentie.

Gepersonaliseerde offline marketing

Om het nóg persoonlijker te maken laten we ook old-skool mensen langs de deur gaan met persoonlijke flyers. En stimuleren we buren om elkaar te overtuigen via word-of-mouth. Waarvoor zowel de buren als de nieuwe klant beloond worden.

Full-service marketing

Naast bovenstaande doen we nog veel meer. Zo hebben we voor Veranderstroom ook een emailfunnel opgezet, een automatische chatbot ingesteld en SEO pagina’s geschreven. Dit bedoelen we bij Aanpoters als we zeggen dat we een full-service marketingbureau zijn: onze marketingmedewerkers hebben alle specialisaties in huis om je marketing & communicatie van A tot Z uit handen te nemen. Zodat jij kan doen waar jij het beste in bent terwijl je weet dat je de beste prestaties krijgt. 

Conclusie

Veranderstroom breekt de markt open van zonnepanelen door een transparante bedrijfsvoering, automatisch bestelproces en scherpe prijs. Door het volle vertrouwen bij ons neer te leggen hebben wij een ijzersterke marketingfunnel ontwikkeld waarmee we gecontroleerde groei realiseren.  

De campagnes moesten al even op pauze omdat er te veel aanvragen binnenkwamen voor het aantal medewerkers. Veranderstroom groeit daarom verder. Per 1 augustus werkt Veranderstroom met een team van 7 gedreven medewerkers aan de missie van het bedrijf: zonnepanelen betaalbaar voor iedereen.

Rinus Buurman
Rinus BuurmanGoogle beoordeling voor Aanpoters
Lees verder
Daan en Ivo hebben echt een goed team. De creativiteit van Daan en het analytisch vermogen van Ivo maakt jullie een goud duo! Wij genieten ervan als we met jullie team sparren en met jullie kennis en enthousiasme tot de mooiste ideeën komen. Bij de start vonden we het een spannende keuze om met jonge honden te gaan werken, maar jullie hebben het dubbel en dwars waargemaakt! We moeten jullie nu regelmatig vragen om wat minder goed je best te doen, want we krijgen de verkoop niet meer weggewerkt! Door jullie zijn we nu al met 7 medewerkers bezig, bizar! Echt super! Ga zo door en we hopen nog jaren met jullie te mogen werken. Groetjes Rinus (Veranderstroom.nl)

Wil jij ook full service marketing van ons?

Eerst meer cases kijken? Kies je favoriet: